Santanyí
Èxit de participació en els clubs de lectura de la biblioteca municipal de Santanyí
A més, la biblioteca de Cala d’Or continua amb el projecte educatiu “Som-hi d’Or”
ajsantanyi.net 19/02/2019 - 11:59:19

Èxit de participació en els clubs de lectura de la biblioteca municipal de Santanyí

A més, la biblioteca de Cala d’Or continua amb el projecte educatiu “Som-hi d’Or”, on alumnes de l’IES Santanyí es troben per estudiar i fer els deures de manera conjunta

Des del principi de curs, la Biblioteca de Santanyí funciona a ple rendiment. Unes de les activitats que tenen més èxit són els clubs de lectura. I és que des de l’abril del 2012, a la biblioteca de Santanyí s’organitza el club de lectura per a adults, que va néixer a proposta del mestre i escriptor Joan Pons Bover, qui el coordina juntament amb la biblioteca per la gestió del préstec dels llibres.

La iniciativa va tenir molt bona acollida des del primer dia, i unes 30 persones participen en cada una de les sessions. Des de la seva posada en marxa fins avui, les trobades s’ha celebrat ininterrompudament, i durant el curs passat es van dedicar a obres d’autors santanyiners, com Antoni Vidal Ferrando, qui participa de forma activa de les tertúlies, o Bernat Vidal i Tomàs,Antònia Vicens o Andreu Server Mas. El llibre que es va comentar a la darrera tertúlia va ser la novel·la de l’escriptor llucmajorer Miquel Bezares, qui va assistir a la trobada del club, i on hi participaren una trentena de veïnats. El pròxim llibre que serà protagonista d’aquestes trobades serà Mirall Trencat de Mercè Rodoreda.

Paral·lelament, i a conseqüència de l’èxit del club de lectura, s’organitza des de fa dos anys, el club de lectura de poesia, a la Casa de Cultura Ses Cases Noves, amb la col·laboració de la Casa Museu Blai Bonet.

A més, l’any passat es va posar en marxa el club de lectura infantil i juvenil, creat per fomentar la lectura entre els més joves. Va dirigit a al·lots d’entre 9 i 12 anys dividits en dos grups, i ja són més de 25 els inscrits. Hi ha dos grups; el primer format per alumnes de 4t i 5è de primària, i el segon que són al·lots de 6è de primària i de 1r d’ESO, tot i que també hi ha alguns participants de 2n d’ESO que per edat no els correspon participar, però que volen continuar formant part del club.

D’altra banda, a la Biblioteca Municipal de Cala d’Or s’està molt orgullós d’acollir un nombrós grup d’alumnes de l’IES Santanyí que forma part del Projecte Educatiu “Som-hi d’Or”, impulsant conjuntament amb el departament de Serveis Socials de l’Ajuntament. L’objectiu del projecte és ajudar als joves que tinguin dificultats amb els seus estudis, i fomentar el plaer d’aprendre i el treball ben fet. A les sessions hi participen fins a 15 estudiants amb els quals es treballen valors positius com l’esforç, el respecte, la perseverança, la constància i la reflexió.

De fet, l’èxit d’aquest projecte al nucli de Cala d’Or, es vol impulsar un projecte semblant a la Biblioteca Municipal de Santanyí, que necessitarà la col·laboració de voluntaris.

A més, les dues biblioteques municipals també organitzen tallers, contacontes, obres de teatre infantils i d’altres activitats. La de Santanyí obri de dimarts a divendres de 10.00 a 13.00 i de 16.00 a 19.00, i els dissabtes de 10.00 a 13.00. A Cala d’Or l’horari és de dilluns a dijous de 16.30 a 19.30 i els divendres de 9.30 a 12.30. També es programen visites escolars a les biblioteques perquè tots els nins i nines del municipi les coneguin i sàpiguen quins serveis ofereixen.

Tal i com explica el regidor de Biblioteques de l’Ajuntament de Santanyí, Rafael Batle, “estem molt satisfets del funcionament de les biblioteques del municipi, i de la rebuda que tenen les diferents activitats que hi realitzem. És un goig veure la participació en els clubs de lectura, en especial el dels més petits quan s’engresquen a participar. Però hem d’estar especialment orgullosos de participar en el Projecte “Som-hi d’Or” que es fa de la mà de Serveis Socials, perquè ajuda als qui poden tenir més dificultats per seguir el curs i genera vincles per treballar en equip”.

 

Reciente
Visto
Comentado