El PI
El Pi acata la sentència del Tribunal Suprem relativa al “procés”
Jaume Font ha remarcat que aquesta sentència representa un fracàs de la política entesa com la capacitat de gestionar conflictes des del diàleg.
el-pi.com 14/10/2019 - 13:21:41

El Pi acata la sentència del Tribunal Suprem relativa al “procés”

Jaume Font ha remarcat que aquesta sentència representa un fracàs de la política entesa com la capacitat de gestionar conflictes des del diàleg

El Pi – Proposta per les Illes Balears acata i accepta la sentència del Tribunal Suprem relativa al “procés” que s’ha conegut aquest matí. “Com ja ho fa- El Pi- amb totes les sentències i pronunciaments judicials fermes. Aquesta resolució no és una excepció”, ha remarcat el president i portaveu parlamentari d’El Pi, Jaume Font, en roda de premsa.

Font ha lamentat que la dinàmica oberta fa set anys, amb l’inici de l’anomenat “procés català”, hagi acabat en “una sentència que, al marge de castigar conductes contràries a les lleis vigents, representa un fracàs de la política entesa com la capacitat de gestionar conflictes des del diàleg i la negociació”. El Pi considera que el fet que això no hagi estat possible esdevé “un fracàs per a tots”, en un resultat on “no hi ha guanyadors, només frustració i desconfiança mútua”.

El president d’El Pi, Jaume Font, ha recordat que El Pi ha plantejat des del mes d’octubre de l’any 2017 que aquest és un problema polític que requereix solucions polítiques. En aquest sentit, la formació expressa la seva esperança que, “quan les circumstàncies ho permetin, i s’hagi donat pas (a ambdues parts) a altres sensibilitats amb més capacitat d’empatia i també de seny, es pugui recuperar un clima de serenitat que faciliti un diàleg serè, realista i respectuós”. Un respecte, recalca la formació, “tant amb les legítimes aspiracions de la societat catalana en el seu conjunt com amb el marc legal vigent”.

 

Reciente
Visto
Comentado