SIneu
Sineu baixa la taxa de fems i aprova una línia de subvencions per a associacions culturals i clubs esportius
En un ple extraordinari celebrat ahir vespre, l'Ajuntament de Sineu va aprovar una baixada de la taxa de fems per a particulars i negocis.
ajsineucomunicacio 30/10/2020 - 14:12:57
Sineu baixa la taxa de fems i aprova una línia de subvencions per a associacions culturals i clubs esportius

En un ple extraordinari celebrat ahir vespre, l'Ajuntament de Sineu va aprovar una baixada de la taxa de fems per a particulars i negocis i l'atorgament d'una línia directa de subvencions per a associacions socioculturals i clubs esportius.
 
La reforma de l'ordenança fiscal reguladora dels residus urbans s'ha realitzat per adaptar-la a les noves circumstàncies econòmiques i per donar un impuls als comerços i negocis de Sineu i rebaixar la pressió fiscal de tota la ciutadania. La baixada de la taxa de fems, ja anunciada durant la primavera per part de l'equip de govern, afecta a tota classe de negocis i també als habitatges particulars i és d'entre un 5 i un 10 per cent, segons les categories existents. La reducció de la quota tributària s'aplica tant a la tarifa ordinària com a la tarifa reduïda dels contribuents acollits al programa d'inspecció tècnica de residus (ITR).
 
Per altra banda, s'anuncià l'atorgament de les subvencions anuals per a clubs esportius i associacions. L'equip de govern proposà l'atorgament d'aquestes ajudes de forma directa, mitjançant subvenció nominativa, sense obligar les entitats a justificar despeses i activitats d'acord amb el reglament vigent en anys anteriors. Aquesta decisió fou justificada per l'equip de govern sobre la base del confinament de la primavera i l'estat d'alarma, circumstàncies excepcionals que han fet perdre patrocinadors als clubs esportius i que han limitat molt l'activitat ordinària de totes les entitats.
 
Ambdues propostes foren aprovades per unanimitat de tots els grups amb representació municipal. Addicionalment, es renovà un conveni amb la conselleria de Salut i Consum en defensa dels consumidors i s'aprovà un conveni de col·laboració policial amb els municipis dels voltants.
El plenari, que es va dur a terme per via telemàtica, es podrà visualitzar pròximament al perfil oficial de l'Ajuntament de Sineu a Facebook. Adjunt a la notícia podeu consultar les quotes resultants de la reforma de la taxa de fems i les quanties que percebran les entitats associatives del poble.
 
 
Reciente
Visto
Comentado