La bonificació tindrà una vigència de quatre anys a comptar des del període
L’Ajuntament de Felanitx bonificarà als propietaris d’habitatges que instal·lin sistemes d’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia provinent del sol, en un 50% la quota a pagar de IBI
Certificat final d’obra, factures corresponents a l’execució de les obres, certificat d’homologació emès per l’Administració competent, còpia de l’acta de l’acord de repartiment d’energia en autoconsum col·lectiu
AGENCIA MANACORNOTICIAS 11/01/2023 - 03:12:00
Des de l’Ajuntament es vol incentivar que les persones apostin com alternativa econòmica i sostenible amb el medi ambient, per la instal·lació de plaques solars pels beneficis d’autoconsum.

Felanitx bonificarà un 50% l’IBI als propietari que instal·lin plaques d’autoconsum i contribueixin al medi ambient. L’Ajuntament de Felanitx bonificarà als propietaris d’habitatges que instal·lin sistemes d’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia provinent del sol, en un 50% la quota a pagar de l’Impost de Bens Immobles (IBI).

Aquesta bonificació no serà concedida quan els sistemes d’instal·lació siguin obligatoris d’acord amb la normativa específica. La bonificació tindrà una vigència de quatre anys a comptar des del període següent a la data de la instal·lació. Els contribuents poden sol·licitar la bonificació fins dia 30 d’abril, d’aquesta manera s’aplicaria el descompte de l’impost en 2023.

Per exemple un habitatge d’uns 80m2 que paga 400€ anuals d’IBI. Si ha instal·lat plaques es beneficiaria d’un descompte del 50% els 4 anys següents, estalviant-se en total 800€, a més de l’estalvi mensual en la factura de la llum»

Des de l’Ajuntament es vol incentivar que les persones apostin com alternativa econòmica i sostenible amb el medi ambient, per la instal·lació de plaques solars pels beneficis d’autoconsum. L’energia solar ha de ser part de la vida de tots i redueix considerablement les emissions de CO2 a l’atmosfera.

El batle de Felanitx, Jaume Monserrat ha dit «és una ajuda econòmica pels propietaris que facin aquesta inversió en plaques solars. Reduïm l’impost de bens immobles a la meitat per aquelles persones que vulguin fer aquesta inversió en energia solar. Per exemple un habitatge d’uns 80m2 que paga 400€ anuals d’IBI. Si ha instal·lat plaques es beneficiaria d’un descompte del 50% els 4 anys següents, estalviant-se en total 800€, a més de l’estalvi mensual en la factura de la llum»

Per accedir a la bonificació, les persones interessades, titulars de l’immoble hauran de presentar còpia del projecte o memòria tècnica de la instal·lació, segons correspongui. Certificat final d’obra, factures corresponents a l’execució de les obres, certificat d’homologació emès per l’Administració competent, còpia de l’acta de l’acord de repartiment d’energia en autoconsum col·lectiu aprovada per la comunitat de veïns, en el cas d’instal·lació compartida d’autoconsum per habitatge plurifamiliar.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


1
1
Manuel Rosas Serra
Positivo Otros municipios deberían tomar nota