Consell de Mallorca
La presidenta Cladera presenta la subvenció d’espais esportius al aire lliure que permetrà obrir 142 nous equipaments Mallorca
L’objectiu és augmentar la pràctica esportiva a través de la creació d’espais esportius polivalents per a diferents edats en places i ubicacions exteriors.
conselldemallorca.net 28/03/2023 - 13:42:19

La presidenta Cladera presenta la subvenció d’espais esportius al aire lliure que permetrà obrir 142 nous equipaments Mallorca

L’objectiu és augmentar la pràctica esportiva a través de la creació d’espais esportius polivalents per a diferents edats en places i ubicacions exteriors

El Consell de Mallorca invertirà 5.200.000 d’euros en 142 noves instal·lacions esportives a l’aire lliure a 50 municipis, que s’instal·laran al llarg de 2023. Avui, la presidenta del Consell, Catalina Cladera, i el conseller de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra, han presentat a Inca aquesta nova inversió. Cladera ha afirmat que l’objectiu principal «és continuar millorant i promocionant l’activitat física als pobles i obrir nous espais esportius per la demanda que existeix».  

La presentació ha tengut lloc a un nou circuit de cal·listènia de la plaça Mediterrània, que l’ajuntament ha estrenat gràcies al suport de RenovEsport. La presidenta ha destacat que el Consell «ha fet una inversió important en instal·lacions esportives en els darrers 7 anys, un total de 27 milions, tant en la millora i creació de nous espais mitjançant la subvenció RenovEsport, com amb aquesta nova convocatòria en espècia».  A més, ha valorat que «els nous espais esportius es posicionen com a alternativa d’oci saludable a l’aire lliure per a totes les edats».  

Aquesta subvenció, que es durà a terme en espècie a través de la instal·lació completa dels equipaments per part de la institució, disposa de 7 models de lots, que els ajuntaments varen demanar ad hoc. Els ajuntaments disposaven d’una forquilla de pressupost en funció del seu número d’habitants per sol·licitar els diferents lots (veure quadre annex). Es preveu que aquesta mateixa setmana la licitació dels diferents lot6s esportius es publiqui a la Plataforma de Contractació Pública amb l’objectiu d’adjudicar els lots.

142 noves instal·lacions esportives a l’exterior

Mallorca comptarà amb 142 noves instal·lacions a l’aire lliure: 39 noves àrees biosaludables a 21 municipis, 36 zones de cal·listènia a 24 municipis, 32 parcs saludables infantils a 26 pobles, 17 mòduls esportius a 13 municipis, 11 mòduls d’skate parc, i 7 rectes d’atletisme i carrils esportius de recorregut lliure.

Un fet destacat és que aquestes instal·lacions abasten 3 grups importants d’edat: 63 instal·lacions destinades al públic adult (44,3 %), 47 instal·lacions per a adolescents (33,1 %) i 32 instal·lacions infantils (22,6 %).

La presidenta Cladera ha afegit que « el Consell està estudiant noves vies de col·laboració amb els ajuntaments, per tal de treure rendiment i fer un bon ús d’aquestes instal·lacions, com per exemple, la possibilitat d’aportar educadors físics professionals per a la gestió i dinamització de les mateixes».

 

Reciente
Visto
Comentado