El PI
Salas: “Aquests pressuposts són magres i volen aniquilar la nostra identitat”
El Pi presenta 26 esmenes per 22 milions d’euros als pressuposts del Consell de Mallorca
el-pi.com 25/11/2023 - 13:01:54

Salas: “Aquests pressuposts són magres i volen aniquilar la nostra identitat”

El Pi presenta 26 esmenes per 22 milions d’euros als pressuposts del Consell de Mallorca

El portaveu d’El PI-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARSal Consell de Mallorca, Antoni Salas, ha presentat les 26 esmenes de la formació als pressuposts de la institució insular per valor de més de 22 milions d’euros. “Els pressuposts del Consell de Mallorca són magres i totalment insuficients, tot i tenir més doblers que mai” ha assegurat el conseller portaveu d’El Pi Antoni Salas.

Amb aquests pressuposts no es fomenta ni la cultura, ni el patrimoni, ni la identitat dels mallorquins”, insisteix Salas. “Aquesta identitat nostra, que ha de ser un element cohesionador entre tots els habitants de Mallorca, i que ara mateix ens pareix que fa nosa dins ca nostra”, ha insistit Salas.

Tenim seriosos dubtes que aquests pressuposts serveixin per protegir a la gent, per la lluita de la igualtat, perquè es respectin els drets LGTBI… precissament per aquest pacte entre el Partit Popular i VOX”, ha assegurat Salas. “Més que els doblers, ens preocupa la voluntat d’aplicar aquestes partides de Benestar Social”.

Salas també ha insistit que “no hi ha unes directrius clares en infraestructures ni carreteres. Tampoc un model econòmic i turístic que digui: s’eliminarà tot el turisme d’excessos o l’oferta il·legal”, recorda. “Tampoc hi ha una garantia entre la gestió i la protecció del medi ambient”, insisteix el portaveu.

La formació ha presentat un conjunt d’esmenes donant importància a les necessitats i els problemes reals dels pobles de Mallorca. En clau cultural demanam incentius per la restauració del patrimoni històric i cultural, restauració de gegants i caparrots; També per fomentar del català: amb incentius a l’Obra Cultural Balear o amb intercanvis lingüístics.

En serveis socials es proposa un transport adaptat pels centres de dia, fer feina en l’escletxa digital, ajudes a les persones majors i assumir la gestió de la residència d’Artà, que milloraria la vida dels seus usuaris.

Pel que fa a infraestructures i carreteres, considerem necessari crear un passeig d’Ariany fins al cementeri municipal, finalitzar el vial urbà de Porreres, reformar la intersecció de la carretera Biniali-Binissalem a l’altura del camí de Consell, crear una nova rotonda a Son Ferriol i un carril bici que connecti la localitat amb Palma, crear una via ciclista de Can Picafort a Artà. També apostam per millorar la carretera del Port des canonge, fer la ronda de circumval·lació de Sencelles i comprar l’antiga seu bancària de Sa Nostra per usos municipals.

Igualment, volem que es posi en marxa ajudes per projectes d’innovació i investigació, per comercialitzar el producte local. També digitalitzar els arxius municipals i ajudar als ajuntaments amb partides pressupostàries a complir la Llei de Benestar animal. També es demana una millora d’infraestructures esportives.

 

Reciente
Visto
Comentado